אופן ההכנה | | להכנה במיקסר: מחממים תנור ל 160 מעלות. שמים בקערה גדולה סוכר,לבן, סוכר חום, ביצה, תמצית וניל ומלח ומערבבים. שמים את החמאה בקערית ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה הגדולה ומערבבים בכף עץ. מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתיה ושוקולד צ´יפס ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. משטחים את הבצק על נייר אפייה לעיגול דק, כך שתתקבל עוגייה ענקית. אם הבצק נדבק לידיים הרטיבו אותן המעט מים. מעבירים את העוגייה עם נייר האפייה לתבנית תנור גדולה. אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 35-30 דקות, עד שהעוגייה זהובה ויציבה בשוליים ועדיין רכה במרכז. נותנים לעוגייה להתקרר לגמרי. מורחים על העוגייה את הריבה בעזרת גב של כף. מגררים בפומפייה את השוקולד הלבן מעל הריבה, עד שהשוקולד מכסה את כל פני העוגייה. |
|